Welke smaken biedt een e-sigaret? Lees het hier!

Welke smaken biedt een e-sigaret
Wanneer je een e-sigaret koopt kun je deze met verschillende e-liquids vullen. Dit zijn vloeistoffen met een bepaald smaakje wat je in de e-sigaret kunt stoppen. Er bestaan e-liquids met nicotine maar ook zonder nicotine. Welke e-sigaret je moet kopen lees de advies pagina van roken.nl. Je kunt de speciale vloeistoffen voor je e-sigaret zelfs inzetten om je nicotineniveau geleidelijk aan af te laten nemen. Je kunt zelf kiezen hoeveel nicotine je in de vloeistof aanwezig wil laten zijn. Jij rookt en jij bepaalt. In deze blog lees je meer over welke smaken een e-sigaret te bieden heeft en wat de e-liquids precies zijn.

Wat is e-liquid?
E-liquid is de vloeistof waar je de e-sigaret mee vult. De e-liquid is in veel verschillende smaken en ook geuren verkrijgbaar. De vloeistof bestaat altijd uit drie onderdelen. Je hebt de basis, het aroma en of je dat wel of niet bijgevoegd wil hebben, de nicotine. De basis van de vloeistof bestaat uit Propyleen Glycol (PG) en Vegetable Glycerin (VG). De PG zorgt ervoor dat de e-liquid goed op smaak komt en de VG zorgt ervoor dat de waterdamp verdikt wordt en verzacht de keel. De VG is plantaardig en wordt vaak van soja of kokos gemaakt. VG wordt ook vaak in tandpasta, toetjes en bepaalde medicatie gebruikt.

Het aroma, ook wel de smaakstoffen zorgen voor het smaakje in de e-liquids. Elke fabrikant gebruikt zijn/haar eigen aroma's waardoor je voorkeur voor bepaalde merken kunt ontwikkelen omdat die je net wat beter smaken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit smaken als menthol, fruit en zelfs bepaalde desserts. Alle aroma's die gebruikt worden van de bekende merken zijn getest en hebben een keurmerk waardoor je zeker weet dat ze van hoge kwaliteit zijn. Over de nicotine in de e-liquids lees je hieronder meer.

Hoe zit het met het nicotinegehalte?
Wist je dat je e-liquids kunt kopen waar 0 mg nicotine in zit? Dit betekent dat je de e-sigaret kunt gebruiken zonder dat je nicotine binnen krijgt, omdat er niet standaard nicotine in de elektronische sigaret verwerkt zit. Doordat je verschillende vloeistoffen kunt aanschaffen voor de e-sigaret met nicotinegehaltes van 0 tot maximaal 20 mg, kan je de e-sigaret gebruiken om je nicotinegehalte steeds meer af te laten nemen. Op deze manier heb je controle over wat je precies rookt, omdat je alle ingrediënten van de e-liquids kunt natrekken.

Hoe gebruik je de e-liquids?
Het is een goed idee om meerdere merken e-liquids uit te proberen. Op die manier kom je er sneller achter welk merk en welke smaken vooral goed bij je passen. Wist je dat niet iedere e-sigaret dezelfde soort e-liquid aankan? Sommige smaken of merken werken namelijk met een hogere PG- of juist VG-waarde, waardoor de e-liquid door jouw specifieke e-sigaret misschien niet genoeg verdikt kan worden voordat je er in de waterdamp iets van merkt. Kijk dus goed op de verpakking van de e-liquid over hoeveel PG of VG deze beschikt. Je zou alle soorten e-liquid kunnen gebruiken als je verschillende coils aanschaft die bij de e-liquids passen. Dan dien je wel telkens de onderdelen van je e-sigaret te verwisselen.