Gekleurde lenzen

Draag je al lenzen of wil je lenzen gaan dragen dan is het misschien wel leuk om een voor gekleurde lenzen te kiezen. Misschien heb je er nooit eerder bij nagedacht om gekleurde lenzen te bestellen of misschien wist je het niet eens dat er ook gekleurde lenzen te bestellen waren.

Gekleurde lenzen zijn er eigenlijk bijna voor iedereen, want er zijn namelijk gekleurde lenzen met sterkte te bestellen, maar ook kleurlenzen zonder sterkte. Dus draag je normaal geen lenzen hoe mooi is het dan om eens de kleur van je ogen te veranderen. Draag je al wel lenzen dan weet je hoe het is om lenzen te dragen en dan is het misschien ook wel eens leuk om je uiterlijk eens te veranderen. Gekleurde lenzen op sterkte worden in zowel plus als min gemaakt. echter gekleurde torische lenzen zijn moeilijk verkrijgbaar.

Welke lens kleuren zijn er?

Iedereen die zichzelf een ander uiterlijk wil aanmeten kan kiezen uit de meest mooie gekleurde lenzen, want tegenwoordig kun je naast bruine, blauwe of groene gekleurde lenzen ook grijze of zelfs violet gekleurde lenzen bestellen. Hoe mooi is dat je blauwe ogen omtoveren naar een groene kleur, of je bruine ogen omtoveren naar een blauwe kleur.

Welke gekleurde lenzen moet ik bestellen?

Je kunt tegenwoordig gekleurde lenzen bestellen in verschillende types, namelijk daglenzen, maandlenzen of de jaarlenzen. De keuze om voor maandlenzen te kiezen is wel de beste keuze. Gekleurde maandlenzen zien er vaak echter uit dan gekleurde daglenzen, dit omdat de prints die op gekleurde maandlenzen zitten veel natuurlijker worden gemaakt door de fabrikant.

Waarom moet je ook niet voor gekleurde jaarlenzen kiezen? Daar je gekleurde maandlenzen naar één maand vervangt voor een nieuw paar, moet je gekleurde jaarlenzen een heel jaar goed onderhouden om de gezondheid van je ogen te waarborgen en dit is bijna niet te doen. Een jaarlens zal al naar een paar maanden gaan dichtslibben met vuil, vet en eiwit zelfs als je ze goed onderhoudt. Als de jaarlens steeds verder dicht gaat zitten zal hij te weinig zuurstof doorlaten en dit is niet goed voor de gezondheid van je ogen. Ook als men een gekleurde jaarlens niet vaak gebruikt en men deze de rest van het jaar in dezelfde lenzenvloeistof laat staan is natuurlijk niet best, want dit zal uiteindelijk een bron van bacteriën worden. Dus wil je gekleurde lenzen bestellen, kies dan altijd voor maandlenzen.

Gekleurde lenzen onderhouden?

Heb je gekleurde lenzen aangeschaft dan dien je deze lenzen ook goed te onderhouden, dit om goed zicht te blijven behouden en om je kleurlenzen te desinfecteren. Een goede desinfectie is belangrijk en kies daarom ook voor een goede alles in één lenzenvloeistof. Een goede alles in één lenzenvloeistof daar kun je je lenzen in bewaren, mee bevochtigen en mee inzetten, bovendien zal deze lensvloeistof de lenzen desinfecteren en reinigen.