Beginnen met het schilderen van uw buitenmuur

Zijn alle voorbereidingen uit de vorige blog getroffen? Dan kan het schilderen van uw buitenmuur van start gaan. Een laatste check kan nog even handig zijn, maar dan kan het schilderen beginnen. Eerst begin je met een primer of grondverf. Dit zorgt ervoor dat de verf zich goed hecht aan de buitenmuur. Een primer hoeft niet duur te zijn, maar zorgt zodanig voor een goede hechting.

Is de primer goed aangebracht?

Dan moet deze laag eerst drogen. Na het afwachten van de droogtijd is het verstandig om de muur nog een keertje voorzichtig te borstelen met een zachte borstel. In de tussentijd kan er namelijk wel wat stof op de muur terecht zijn gekomen. Is dit gedaan? Dan kunt u beginnen met het schilderen van de buitenmuur. Het is hierbij van belang dat de verf eerst goed mengt. Dit kan met een houten mengstok. Vaak zie je zulke stokjes bij bouwmarkten. Erg handig!

Het schilderen van de buitenmuur kan van start gaan

Wat erg prettig werkt is om eerst de vervelende stukjes te schilderen met een kwast. Langs de randen en de afgeplakte delen. Vervolgens kan je aan de slag met de grotere stukken muur. Mensen geven hierbij vaak de voorkeur een verfroller. Met een verfroller kan je grote oppervlakken snel schilderen. Voor de hoge gedeeltes van de muur is het handig om een lange steel te gebruiken.

Heb je dit niet aangeschaft? Zorg er dan voor dat je een trap gebruikt. Zo hoef je niet constant met je armen omhoog te staan. Na verloop van tijd kan dat best wel zeer gaan doen. Zorg er daarom voor dat je de buitenmuur gemakkelijk kunt schilderen. Ook is het prettig om de juiste verfbak te gebruiken. Is deze te klein voor de roller, dan werkt dat niet fijn. Kijk daarom goed naar de afmeting van de roller en van de verfbak.